Kyllingefileter toppet med mozzarella og tomater

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En lækker frisk ret bestående af kyllingefileter fra Frijsenborg, toppet med mozzarella, avocado og tomattern. En ret skøn kombination og hvis I har tid og lyst, kan I servere en kartoffelsalat og avocado/persille creme til retten - det fungerer super godt og der er en slags rød tråd gennem retten.

KYLLINGEFILETER MED GRILLET OST OG GRØNTSAGER

Smeltet ost er bare noget af det lækreste, så hvorfor ikke toppe sit lækre saftige stykke kylling med lidt god ost, det kan da kun gøre oplevelsen bedre. Denne ret valgte jeg at lave på en pande inden døre, men I kan sagtens grille kyllingefileterne på grillen og mozzarellaen kan også sagtens smelte på grillen. Så hvis vejret er til det, så er det da bare at smutte udenfor og tænde op for grillet. Retten er alligevel ret sommer-agtig og passer ret godt til at indtage udenfor i det skønne sommervejr. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser Kylling 2-3 stk. kyllingefileter 4 skiver mozzarella 1 tomat 1 lille avocado 1 spsk. balsamico Salt og peber   Marinade 2 spsk. balsamico 1 spsk. olie 1 spsk. honning 2 fed revet hvidløg 1 tsk. salt Lidt peber   Avocadocreme 1 lille avocado 2 spsk. creme fraiche 1 håndfuld persille 1 spsk. citronsaft Salt + peber   Kartoffelsalat 8 store kartofler 4 grønne asparges 70g ærter 12-14 slikærter 1 håndfuld persille   Fremgangsmåde
  1. Som det første skal kyllingefileterne marineres. Lav marinaden ved at røre balsamico, olie, honning sammen med revet hvidløg, salt og peber. Vend kyllingefileterne i marinaden og stil dem på køl 1-2 timer. Gerne længere.
  2. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand til de er møre. Skær kartoflerne i mindre stykker og lad dem køle af.
  3. Lav avocadocremen ved at kommer alle ingredienser i en blender, eller brug en stavblender, og blend til en lind masse.
  4. Skær slikærter i strimler, asparges i mindre tern, pil eller optø ærterne og riv persilleblade af stilkene. Blad 2 spsk. avocadocreme sammen med kartofler og de hakket grøntsager og stil kartoffelsalaten på køl.
  5. Steg kyllingefileterne i 5-6 minutter på hver siden. Imens skær I avocado og tomat i mindre tern, vender dem i 1 spsk. balsamico, måske lidt fintsnittet persille og smager lidt salt og peber.
  6. Kom 2 skiver mozzarella på hver filet og stil panden i ovnen til osten er smeltet. Placer 1-2 spsk. tomat/avocado på hver kyllingefilet og server med kartoffelsalat og den sidste sjat avocadocremen. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling