Kyllinge lollipops med cremet sommer dressing

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Lækre kyllingelår, eller lollipops som de også kaldes, når de er skåret til som disse kyllingelår, i en skøn marinade. Jeg har efterhånden set disse kyllingelår en del steder og det gav mig lyst til selv at afprøve. Det er overraskende let at skære kyllingelårene som disse, smagsmæssigt spiller det ingen rolle, det ser bare sjovt og anderledes ud - så I kan sagtens bare droppe udskæringen og ellers bare følge opskriften.

LOLLIPOPS KYLLING TIL AFTENSMAD

Om I gider udskæringen eller ej, så skal I seriøst prøve opskriften for den er så god. Lårene har jeg smurt (flere gange) med en hjemmelavet marinade og dertil serverede jeg en skøn dressing med forårsløg, persille og parmesan - en utrolig lækker kombination. I prinscppet kan I servere mange forskellige ting til disse lår, men jeg tog 5-6 hele kartofler, skær dem i mindre stykker, kom dem på en bageplade med lidt olie go salt og bagte dem i ovnen i 30-35 minutter. Men en salat til kyllingelårene passer også helt perfekt, eller måske begge dele. OPSKRIFT Ingredienser Kylling 6-8 kyllingelår 2 tsk. paprika 1 tsk. chilipulver 1 spsk. hvidløgspulver   Marinade 1 dl ketchup 2 fed hvidløg 1 spsk. sennep 2 tsk. worcestershire sauce 1 tsk. honning 2 spsk. paprika 2 spsk. eddike 1 tsk. salt Lidt chili   Dressing 3 spsk. creme fraiche 1 tsk. eddike eller citron 1 tsk. dijon sennep 1 lille forårsløg 1 håndfuld persille 0,5 tsk. honning 1 lille håndfuld parmesan Lidt salt   Fremgangsmåde
  1. Hvis I har lyst, kan I skære kyllingelårene så de bliver til lollipops, men I kan sagtens tilberede dem som de er.
  2. Skær 3-4 cm. under knoglen hele vejen rundt med en skarp kniv. Skub/træk skind og kød mod knoglen. Fjern eventuelt også brusket for enden af knoglen. Brug enten kniven eller fingrene til at trække det væk.
  3. Kom paprika, chilipulver og hvidløgspulver på lårene. Placer dem på et stykke bagepapir og kom dem i en 200 grader forvarm ovn i 30 minutter.
  4. Imens laver I marinaden ved at blande ketchup, sennep, eddike, honning og worcestershire sauce godt sammen. Riv hvidløg (eller brug hvidløgspulver) og kom det i blandingen sammen med paprika, salt og eventuelt lidt chili.
  5. Når lårene har fået de 30 minutter, tages de ud og smøres med et godt lag marinade. Lårene stilles tilbage i ovnen og skal have yderligere 15 minutter.
  6. Mens lårene bliver færdige, laver I dressingen ved at røre fromage fraiche sammen med eddike, sennep og honning. Fintsnit forårsløg og persille, riv parmesan fint og rør det i dressingen. Smag til med salt.
  7. Når kyllingelårene er færdige, smøres de med endnu et lag marinade og serveres med dressingen.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling