Hjemmelavet snickers is - nem og cremet is uden ismaskine

I samarbejde med Tørsleffs har jeg lavet denne lækre cremet is med deres kondenseret mælk. Opskrift er en helt almindelig isopskrift, som hverken er sundere eller lignende, men den smager helt fantastisk. Har man ikke lige en ismaskine stående, så er denne betode på hjemmelavet is helt perfekt, da man får en fantastisk cremet is.

HJEMMELAVET IS MED DULCE DE LECHE OG SALTET PEANUTS

Det er ikke mange gange jeg tidligere har lavet min egen is, men det er helt sikkert ikke sidste gang, for det er da noget af det nemmeste at lave. Denne is er lavet helt uden en ismaskine og alligevel formår den at være cremet og lækker i konsistenses, og der er ingen krystaller i isen. Jeg har lavet en helt almindelig grund-is på kondenseret mælk, cremefine 19% og lidt vanilje. Normalt laver man det på en piskefløde på 38%, men det er slet ikke nødvendigt og en 19% kan sagtens gøre arbejdet. Isen er smagt til med en hjemmelavet karamel samt saltet peanuts. Dog kan I sagtens smage isen til med alverdens andre ting som oreoes, chokoladestykker, cookies, bær, flødeboller eller hvilken som helst frugt. MEN ønsker I en lidt sundere is, så har jeg her en opskrift på issandwich samt en lækker nem nicecream med chokolade. OPSKRIFT 6 port. Is 0,5 dåse kondenseret mælk 250 ml cremefine 19% 1 spsk. vaniljesukker eller vaniljepaste   Karamel 0,5 dåse kondenseret mælk 30g smør 30g brun farin   Derudover skal der bruges et par håndfulde saltet peanuts   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave karamellen ved at komme kondenseret mælk, brun farin og smør i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Husk at røre i det hele tiden.
  2. Kom karamellen i en dyb tallerken og stil den på køl eller frost.
  3. Pisk cremefine til skum, tilføj den halve dåse kondenseret mælk, vanilje og pisk blandingen godt sammen.
  4. Nu skal isen samles i en form. Kom først halvdelen af isen i formel, placer små kugler af den forholdsvis faste karamel i isne samt en håndfuld peanuts. Gentag processen og kom isen på frost i minimum 5-6 timer.