Sundere hjemmelavet peanutbutter cups - med kikærtefyld og peanutbutter

Peanutbutter cups lavet på kikærter og selvfølgelig peanutbutter og chokolade. Som den vante læser her på bloggen måske allerede har bemærket, så er jeg vild med både chokolade og peanutbutter. Samtidig har jeg det sidste stykke tid eksperimenteret en del med kikærter i min kageopskrifter. Derfor har jeg her lavet en skøn lækker snack, som minder en del om peanutbutter cups, men hvor fyldet er lavet på en blanding af kikærter og peanutbutter og det fungerer sååå godt.

PEANUTBUTTER CUPS - FYLDT MED KIKÆRTER... OG PEANUTBUTTER

Alt i alt består disse peanutbutter cups af ganske få ingredienser. De består af 2 lag chokolade, dog behøver I ikke bruge lige så meget chokolade som jeg gjorde, mindre kan gøre det, samt kikærter og peanutbutter. Derudover smagte jeg fyldet til med lidt salt og sødemiddel. Det er nok en smagssag, hvor meget af disse 2 ting, man ønsker. Så smag selv massen til inden I fylder den i chokoladen. Selvom fyldet består af kikærter, så kan man stadig sagtens smage peanutbutteren, og bryder I jer ikke om at bruge kikærter, så kan I sagtens bare nøjes med peanutbutter. Det er bare et forsøg på at lave dem en smule kalorielettere og samtidig smager de utrolig godt. Så det er en ren win/win - synes jeg. OPSKRIFT 8 stk. Ingredienser 50g kogte kikærter 40g peanutbutter 40g fiber sirup (eller almindelig sirup, honning eller 10-15 dråber flydende sødemiddel) Lidt salt 130g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Start med at blende kogte kikærter og peanutbutter godt sammen. Enten kan I bruge en blender, foodprocessor eller en stavblender. Smag massen til med salt og sødemiddel og stil den på køl.
  2. Smelt lidt over halvdelen af chokoladen i mikroovnen (giv den 10 sekunder af gangen) og når chokoladen er helt smeltet, kommer i den sidste del chokolade i skålen og venter til alt er smeltet.
  3. Kom halvdelen af chokoladen i 8 små 'huller/forme' og stil den på frost 1 minut. Kom en god klat kikærte/peanutbutter masse ovenpå chokoladen og top med den sidste del chokolade.
  4. Lad chokoladen stivne, tag dem ud af formene og nyd. Opbevar dem i en bøtte i køleskabet.