Skyrboller med gulerødder og solsikkekerner - nemme lækre proteinrige boller

For nogle uger siden lagde jeg opskriften på mine skyrboller her på bloggen. Nu har jeg udviklet en smule i opskriften og det er blevet til disse skønne skyrboller med solsikkekerner og revet gulerod. Jeg er helt klar mest til disse skyrboller, dog skal der en smule mere 'mel' i bollerne end i de normale skyrboller, da gulerødderne udgiver lidt væde, men der er altid lidt mere smag i disse skyrboller.

GULERODSSKYRBOLLER MED SOLSIKKEKERNER

Jeg elsker bagværk og går sjældent forbi en lækker sprød og saftig surdejsbolle, men alligevel kan jeg godt lide at komme op med nogle alternativer til de kaloriefyldte boller. Derfor har jeg både opskrifter på proteinboller lavet på hytteost og nu er det også blevet til disse skyrboller, som smager helt forrygende og samtidig er de utrolig nemme at bikse sammen. Derudover er bollerne kalorielette med knap så mange kulhydrater og en god portion proteiner. Og så smager de altså ret godt og er et godt supplement til 'rigtige' boller - indimellem, for der skal stadig være plads til en lækker surdejsbolle. På bloggen ligger i forvejen opskriften på helt almindelig skyrboller, proteinboller og proteinboller med mørk chokolade. Derudover har jeg også en opskrift på helt plain nemme og grove surdejsboller, hvis det skulle friste. OPSKRIFT 8 stk. Ingredienser 500g skyr 110g havregryn 40g havreklid 2 store gulerødder (ca. 150g) 30g solsikkekerner 2 æg 30g husk 3,5 tsk. bagepulver 1 stor tsk. salt   Fremgangsmåde
  1. Kom skyr og æg i en skål og rør det godt sammen. Kom husk i skålen og rør det ud i skyrblandingen. Tilføj derefter revet gulerod, solsikkekerner, havregryn, havreklid, salt og bagepulver og rør det hele rigtig godt sammen.
  2. Lad dejen stå og trække en halv times tid, men gerne længere, hvis I har mulighed for det.
  3. Del dejen i 8 lige store stykker, form dem til boller og placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 180 grader forvarm ovn i 30-35 minutter.
  4. Lad bollerne køle helt af på en rist. Opbevar dem i en pose eller en lufttæt beholder og stil dem i køleskabet, hvor de kan holde sig omkring 4 dage. Bollerne kan dog sagtens fryses ned.