Sunde kakaopandekager - de lækreste pandekager lavet på kikærter og hytteost

Så er det blevet tid til endnu en opskrift på lækre fluffy sunde pandekager. Disse pandekager er igen lavet på kikærter og hytteost, hvilket I måske allerede har kunne fornemme, er blevet en af mine yndling dejopskrifter til pandekager - det smager fantastisk (måske lidt overraskende, men fantastisk).

LUFTIGE VELSMAGENDE SUNDE KAKAOPANDEKAGER PÅ KIKÆRTER

Jeg håber ikke, at ingredienserne 'skræmmer' jer, for jeg lover jer at disse pandekager smager helt eminent. De er lavet på en masse gode råvarer, som holder kalorieindholdet nede, de mætter ret meget, er fyldt med proteiner og de smager bare rigtig godt. De kan kun anbefales. Det lyder måske som en speciel kombination, men det holder. Pandekager er i min verden en af de lækreste 'retter', som kan spises til både morgenmad, snack eller som dessert. Ja i princippet kan man jo også spise dem til frokost eller aftensmad, det bestemmer man selvfølgelig selv. Rent ernæringsmæssigt tænker jeg det er helt fint. På bloggen ligger i forvejen lignende opskrifter, hvor jeg har brugt hytteost og kikærter til at lave pandekagerne. Der ligger henholdsvis kikærtepandekager med banan og kikærtepandekager med blåbær. OPSKRIFT Ingredienser 5-6 stk. 170g hytteost 100g kogte kikærter 2 små æg (den ene kan erstattes af 40g æggehvider) 2 tsk. husk (den gule) 10g havregryn 10-15 dråber flydende sødemiddel (evt. 1 dadel eller lidt banan) 1 tsk. bagepulver 1,5 spsk. kakaopulver   Fremgangsmåde
  1. Start med at blende hytteost, æg og kogte kikærter sammen til en lind masse.
  2. Tilføj husk, havregryn, sødemiddel, bagepulver og kakaopulver og sørg for at dejen bliver blendet rigtig godt igennem, så der ikke er klumper i. Stil gerne dejen på køl 10 min, men det er ikke nødvendigt.
  3. Varm en pande op, kom eventuelt lidt fedtstof på panden og steg pandekagerne i et par minutter på hver siden.
  4. Stabl pandekagerne og top dem med frisk frugt og måske lidt sirup.