Quinoasalat med spicy kikærter og gulerod - krydrede og lækker salat

Denne lækre salat smager fantastisk og mætter tilmed ret godt. Salaten består af sorte quinoa, bønner, æble, gulerod og, ikke mindst, ovnbagte krydrede kikærter, som lige giver det sidste til salaten. Egentlig er salaten nok en smule efterårs-agtig, men jeg vil alligevel hævde, at man sagtens kan spise den året rundt. Jeg serverede den til en fest, her i august og den fungerede perfekt.

SKØN SALAT MED GRANATÆBLE, BØNNER OG KRYDREDE KIKÆRTER

Udover ovenstående grøntsager, så har jeg vendt salaten i en skøn og krydrede dressing, som lige løfter salaten, og giver den lidt ekstra smag og power. Jeg brugte flydende chili i denne ret, men om I vil bruge frisk chili, chiliflager, chilisauce eller chilipulver det er helt op til jer. Dog har jeg også prøvet med chilipulver og det fungerer også upåklageligt. Salaten spiller utrolig godt, da der både er det sprøde fra gulerødderne, det lidt bitre fra feldsalaten, sødmen fra æblerne og ikke mindst det krydrede fra kikærterne og dressingen. Derudover er både quinoa og kikærter med til at salaten mætter og kan spises som den er. Selvom jeg dog serveret salaten til et stykke kød (og meget andet), men det behøver man jo ikke. OPSKRIFT 4 pers. Ingredienser 100g sort quinoa 2 gulerødder 50g granatæble 1 æble 2 håndfulde feldsalat 60g edamamebønner 1 håndfuld frisk persille   Spicy kikærter 100g kogte kikærter 0,5 tsk. spidskommen 1 tsk. paprika 0,5 tsk. hvidløgspulver 0,5 tsk. kanel Lidt chiliflager, chilisauce eller chilipulver 0,5 tsk. salt + lidt peber - evt. cayennepeber En lille sjat olie   Dressing 1 tsk. olie 1 tsk. honning 1 tsk. citronsaft 0,5 tsk. sennep Lidt flydende chili, chiliflager eller pulver 0,5 tsk. spidskommen Lidt salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge kikærter (hvis I ikke bruger dem fra dåse) samt quinoa i hver sin gryde efter anvisning på pakkerne.
  2. Når kikærterne er kogt færdig, blandes de sammen med olie, spidskommen, paprika, chili, kanel, hvidløgspulver, salt og peber og bages i en 200 grader forvarm ovn i 20 minutter - husk at røre i dem indimellem. Lad dem efterfølgende køle af.
  3. Riv gulerødderne med en kartoffelskræller, skær æblet i tern, optø bønnerne, hak persillen og slå kernerne ud af granatæblet.
  4. Lav dressingen ved at komme olie, honning, sennep, salt, spidskommen og chili i en skål og rør godt sammen.
  5. Vend quinoa og feldsalat sammen med dressingen og lad det stå 5-10 minutter.
  6. Kom bønner, granatæble, æbletern, gulerødder og persille i skålen og bland det hele godt sammen. Kom salaten på et fad og top med de ristet kikærter.