Madplan uge 46

Her kommer næste uges madplan. Den består af både klassiske danske retter, juleinspireret retter og ikke mindst nogle nemme hverdagsretter, som ikke tager hele dagen at tilberede. Jeg har som sædvanlig prøvet at lade både kød og grøntsager 'gå igen', da jeg selv synes der gør tingene mere overskueligt. Jeg håber I kan finde lidt inspiration i denne madplan. Rigtig god lørdag. Madplan uge 46 Mandag: Svensk pølseret Tirsdag: Andesteg Onsdag: Hønsefrikassé Torsdag: Stegte blomkålsris med kylling Fredag: Falafler i pita med hummus Lørdag: Koteletter med champignons a la creme Søndag: Koteletter i fad Mandag står den på svensk pølseret. Tirsdag er det Mortens aften og derfor står menuen selvfølgelig på andesteg med det hele. Måske I også skal lave flæskesteg den dag, det er jo ikke alle som kan lide and. Til anden kan I servere denne rødkålssalat med æbler og appelsin eller den som ligger i indlægget med andestegen. Onsdag står den på hønsefrikassé, og sørger I for at købe godt med kylling, kan I bruge resterne om torsdagen til at lave stegte blomkålsris med kylling og en masse grøntsager. Fredag står den på hjemmebagt pitabrød med enten ovnbagte falafler eller ærtefalafler. Dertil kan I servere lidt blandet grøntsager, syltet rødløg, hummus, tzatziki og lidt sprøde pommes. Lørdag kan I købe en god portion koteletter, så i den ene dag kan lave koteletter med champignons a la creme, hvor I kan servere ovnbagte rodfrugter, rodfrugtmos eller ris til. De sidste koteletter kan I bruge om søndagen til at lave koteletter i fad. Eftersom det er Mortens aften på tirsdag, så er det jo en god anledning til at servere en dessert, så her kommer lidt ideer: Risalamande, risalamande cheesecake, banankage med karamelcreme, græskarkage, almindelig rabarberkage eller æblekage med creme fraiche eller flødeskum, gulerodskage med øl og honning, mascarponecreme med henkogte figner eller måske bare lidt frisk frugt med en skøn creme.