Julekonfekt - marcipan toppet med en 'nougatmasse' og ristet hasselnødder

Jeg ELSKER konfekt! Findes der en bedre julesnack end konfekt, nej jeg tror det ikke. Marcipan og nougat, muligvis med nogle nødder af en slags - amen jeg kunne spise det hele december måned. Derfor har jeg selvfølgelig en opskrift til jer på den lækreste konfekt, som består af marcipan, hjemmelavet 'nougat' og ristet hasselnødder - en helt perfekt kombination.

MARCIPAN, NOUGAT OG RISTET HASSELNØDDER

I min familie har vi altid lavet konfekt den 23 og/eller 24, for konfekt hører juledagene til og det smager jo bare fantastisk. De fleste af os har muligvis lidt et nougat-problem og mængden af nougat er næsten altid større end marcipanmængden, men nougat er jo bare så lækkert. Er I som jeg vilde med konfekt, så skulle I prøve disse små stykker - de er utrolig lækre. Gider I ikke lave jeres egen 'nougat', som der ligger her i opskriften, så køber I bare en helt almindelig nougat og smelter den, inden I vender hasselnødder deri. På bloggen ligger i forvejen en opskrift på marcipan og på nougat, som I kan bruge til at lave konfekt. Ellers kan I prøve disse karamel/chokolade stykker, peanuts/karamelsnitter eller ragusa. OPSKRIFT Ingredienser 100g marcipan 60g mælkechokolade 60g smørepålæg 45g ristet hasselnødder 40g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Start med at komme hasselnødderne på en bageplade og rist dem i en 160 grader ovn i 20 minutter. Kom dem i et viskestykke og gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af.
  2. Form marcipanen til en aflang firkant og kom den i en brødform. Jeg 'brugte' kun halvdelen af formen, og lagde et stykke sammenrullet sølvpapir i den anden side.
  3. Smelt smørepålæg og mælkechokoladen over et vandbad, vend de ristet hasselnødder deri, hæld massen over marcipanen og stil den på køl til chokoladen er stivnet.
  4. Smelt den mørke chokolade, hæld den over den afkølet nougat og stil den tilbage på køl til chokoladen igen er stivnet. Skær i passende små stykker og server.