Cremet grønkålssalat med granatæble, æble og saltet mandler

Prøv lige at se en flot salat! Amen den grønne farve fra grønkålen gør bare noget virkelig godt for alle disse vintersalater, som vi er godt i gang med at lave. Derudover spiller det jo ganske godt med de forskellige røde nuancer fra både rødkålen, granatæble og æblerne. Jeg synes virkelig det ser så pænt og indbydende ud. Og jeg kan love jer for, at den smager lige så godt som den ser ud.

SALAT MED GRØNKÅL, ÆBLER OG EN SKØN DRESSING

Grønkålssalater passer perfekt til årstiden og fungerer godt til de lidt tunge vinterretter, som måske ikke altid er spækket med grøntsager. Her er lignende salater en godt måde at få lidt grønt indenbords. For at lave salaten lidt anderledes, har jeg vendt den i en skøn cremet dressing, som lige giver salaten dét ekstra. Hvis I vender dressingen i kålen en halv times tid, I skal spise den, så når den at arbejde lidt med kålen og den bliver mere 'medgørlig' (i mangel af bedre udtryk). Salaten kan også serveres juleaften og går godt i spænd med den lidt voldsomme julemad. Her på bloggen ligger i forvejen et par opskrifter på lækre vintersalater; rødkålssalat, grønkålssalt med græskar og grønkålssalat med bagte rødbeder. OPSKRIFT 4-6 personer Ingredienser Salat 3 store håndfulde grønkål 100g lilla spidskål 1 æble 50g granatæble 30g saltet mandler   Dressing 2 spsk. creme fraiche eller fromage fraiche 2-3 spsk. vand 0,5 tsk. dijonsennep 0,5 tsk. honning 0,5 tsk. æbleeddike 0,5 tsk. citronsaft Lidt salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at fintsnitte rødkål og grønkål og kom det i en skål.
  2. Lav derefter dressingen ved at blande creme fraiche, dijonsennep, honning, æbleeddike samt lidt salt og citronsaft godt sammen og smag til.
  3. Kom 2/3 af dressingen over kålen og vend det godt sammen. Lad det gerne stå 10-30 minutter - hvor lang tid I lige har.
  4. Skær æblet i tern, tag kernerne ud af granatæblet og hak de saltet mandler meget groft.
  5. Vend granatæble og æbletern i kålen sammen med den resterende dressing og top salaten med de saltet mandler. Velbekomme.