Chokoladebidder med saltet mandler - en lækker lille snack

De fleste af os kender de klassiske cornflakestoppe, hvor man vender lidt cornflakes i smeltet chokolade. Det er nemt, det kræver hverken mange ingredienser eller mange kræfter og det er utrolig lækkert. Her får I en lignende opskriften, men alligevel ret anderledes.

KONFEKT MED CHOKOLADE OG SALTET MANDLER

Denne lille snack passer perfekt til konfektskålen i juledagene, og I kan lave den på ganske kort tid. Konfekten består af en god mælkechokolade vendt i saltet mandler. Kombinationen af en lækker cremet lys mælkechokolade og de saltet bagte mandler spiller utrolig godt sammen og komplementerer hinanden. Det søde og det saltet går bare rigtig godt i spænd med hinanden. Enten kan I købe en pose saltet mandler, eller I princippet kan I bruge en hvilken som helst saltet nød, hvis I nu ikke bryder jer om mandler, eller I kan lave jeres egne bagte saltet mandler. Personligt synes jeg dem man selv laver smager bedst, da jeg giver dem forholdsvis lang tid i ovnen og dermed smager nødderne af meget mere. De saltet mandler man køber er saltet - bevares, men de kunne godt have fået lidt længere tid i ovnen. I kan selvfølgelig finde min opskrift på bagte saltet mandler her på bloggen. OPSKRIFT 8-10 stk. Ingredienser 120g mælkechokolade 60g saltet mandler   Fremgangsmåde
  1. Kom mandlerne i en gryde, dæk dem med vand og kom godt med salt i vand. Lad vandet koge op, tag gryden af varmen, kom låg på og lad mandlerne ligge der i 30 minutter.
  2. Dræn vandet for mandlerne, kom dem på en bageplade og bag dem i en 160 grader forvarm ovn i 20-25 minutter - husk at vende dem ofte. Lad dem efterfølgende køle af.
  3. Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen. Hak mandlerne groft og vend dem i den smeltet chokolade.
  4. Brug en spiseske, tag lidt af chokolade/mandelmassen og placer i små hapser på et stykke bagepapir. Kom dem på køl til chokoladen er stivnet.