Hjemmelavet nougat på den nemme måde

Nougat hører julen til! I princippet kan man vel sagtens spise nougat hele året rundt og bruge til i kager og lignende, hvilket jeg er sikker på ret mange gør, men for mig har nougat altid kun været noget man spiste til jul.

DEN NEMME NOUGAT OPSKRIFT

Selvfølgelig kan man bare købe en nougat i Brugsen, men indimellem er det sjovt at lave sin egen. Derudover består denne nougat kun af ganske få ingredienser og er tilmed uden tilsat sukker, hvilket vist ikke lige er gældende for dem man køber. Nougat kan bruges I mange forskellige opskrifter, og ikke kun til jul, men jeg har en del opskrifter (og der kommer en del her i december måned) på julelækkerier, hvori man kan bruge denne eller lignende nougat. OPSKRIFT Ingredienser 100g smørepålæg fra EASIS 100g mælke- eller mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Kom smørepålæg og chokoladen i en skål og smelt den stille og roligt over et vandbad.
  2. Når chokoladen er smeltet og er blevet til en homogen masse, hældes den i en form med bagepapir og stilles på køl 1-2 timer eller til chokoladen er stivnet.