Julekage lavet på kikærter med chokolade, marcipan og appelsin

Endnu en skøn og lidt sundere julekage som er lavet på kikærter. Som I nok kan fornemme, så er jeg gået lidt amok i julekager med kikærter, men det fungerer bare såååå godt. Kikærterne holder kagen skøn og saftig, det mættere godt og giver samtidig kagen en super konsistens.

KIKÆRTEJULEKAGE MED CHOKLADE OG APPELSIN

Denne kage er smagt til med chokolade, hasselnødder, marcipan og appelsinsaft og skal. En klassisk jule-kombination, som bare smager forrygende. December er jo allerede godt i gang og det er tid til en masse julehygge med venner, kollegaer og ikke mindst familien. Man kan sige meget om os danskere, men vi er fantastiske til at hygge og julehygge er ingen undtagelse. Ofte hygger vi bedst med noget spiseligt - hvilket jo altid er rart - men det kan godt trække en del på kalorieregnskabet. Derfor fungerer denne julekage helt perfekt, da den er en smule kalorielet, men samtidig ikke går på kompromis med smagen. Kagen er toppet med en nem og lækker chokolade ganache. OPSKRIFT 8 stk. Ingredienser 150g kogte kikærter 100g dadler 2 æg 0,5 dl mælk 35g havregryn 25g mandelmel 20g perfect fit 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljepulver 50g mørk chokolade 30g hasselnødder 30g marcipan Saften fra en halv appelsin   Chokolade ganache 150g mørk chokolade 50g cremefine19%   Fremgangsmåde
  1. Enten kan I udbløde tørret kikærter i vand og koge dem, eller I kan bruge dem direkte fra dåse.
  2. Kom kikærter, dadler, æg og mælk i en blender og blend til en lind masse. Tilføj havregryn, mandelmel, bagepulver, vanilje, perfect fit, appelsinsaft og skal og blend sammen.
  3. Hak hasselnødder og chokolade, riv marcipanen og vend det i dejen. Kom dejen i en brødform (10x24 cm) og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  4. Lad kagen køle helt af og lav ganache. Varm cremefine, hak chokoladen og kom den i en skål. Når cremefine lige når kogepunktet (når I ser de første bobler), hælder I den varme cremefine over chokoladen og lader den stå 2 minutter. Rør det hele godt sammen og stil den på køl 30 minutter. Rør i ganachen indimellem
  5. Når både kage og ganache er afkølet, smør I ganachen på kagen og serverer. Velbekomme.