Julesmåkager lavet på kikærter med chokolade og marcipan

Småkager hører jo julen til og der ligger allerede en hulens masse forskellige småkager på bloggen. Her får I en skøn og lækker opskrift på kikærtesmåkager med marcipan og chokolade - en juleklassiker.

KIKÆRTE JULESMÅKAGER MED CHOKOLADE

For nogle uger siden havde jeg en sjat kikærter tilovers, da jeg skulle teste forskellige julekager med kikærter. Nu hvor jeg alligevel havde lidt ekstra kikærter, så fik jeg lyst til at prøve at lave nogle nemme og lækre julesmåkager. De blev helt traditionelle (på nær lige den del med kikærterne), men tænkte jeg ville køre den helt sikre, og derfor blev det med marcipan og chokolade. Dog er jeg ret sikker på, at man sagtens kan komme alverdens andre lækkerier i sine kikærtekager som tørret frugter, nødder, kokos mm. OPSKRIFT 10 stk. Ingredienser 200g kogte kikærter 40g havregryn 40g mandelmel 1 æg 30g fibersirup 30g perfect fit eller multisød 1/2 tsk. bagepulver 40g chokolade 40g marcipan   Fremgangsmåde
  1. Enten kan I udbløde og koge tørret kikærter, eller I kan bruge dem på dåse.
  2. Kom kikærter, æg og fibersirup i en blender og blend til en lind masse. Tilføj perfect sød, mandelmel, havregryn og bagepulver.
  3. Hak chokolade og marcipan og vend det i dejen. Del dejen i 10 og form til runde småkager. Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem ved 200 grader i 12-14 minutter. Kom dem på en rist og afkøl.
  4. Når kagerne er blevet kolde, kan I toppe dem med lidt chokolade.