Hjemmelavet kalorielet remoulade

Remoulade er lidt en klassisk dyppelse i det danske køkken, og de fleste af os er vokset op med remoulade ovenpå diverse rugbrødsmadder, til fiskefilet og til fiskefrikadeller. Remoulade smager bare ret godt. Derfor er det jo ret skønt, at den kan laves i en lidt sundere udgave end den man køber.

HJEMMELAVET REMOULADE PÅ PICKLES

Her kommer opskriften på sin sunde remoulade. Jeg laver den indimellem, hvis jeg eksempelvis spiser fisk, hotdogs eller andet typisk dansk mad, som kræver dyppelse. Denne opskrift er ret nem at bikse sammen, mange af tingene har de fleste af os nok i skufferne ellers kan man hurtigt købe det man mangler. Jeg har lavet remoulade på 2 forskellige måder og denne måde er klart den hurtigste, i hvert fald i øjeblikket man skal bruge det. Jeg har taget udgangspunkt i min hjemmelavet pickles. Den har jeg bare hakket lidt finere og blandet sammen med creme fraiche og et par andre småting. Men i stedet for pickles kan I fintsnitte grøntsager som gulerod, cornichoner, squash, løg, blomkål og lignende og blandet det sammen med cremefraiche. Dog skal I have in mente at remouladen så skal smages til med karry, eddike og sennep. Dette er ikke nødvendigt når man bruger pickles, som allerede er smagt til med de 3 ting. OPSKRIFT Ingredienser 3 spsk. creme fraiche 5% (ca. 100g) 10g mayonnaise let 130g pickles 1 spsk. kapers 3 cornichoner 1 tsk. gurkemeje Salt og peber Evt. lidt honning   Fremgangsmåde
  1. Pickles, kapers og cornichoner snittes fint.
  2. Creme fraiche, mayonnaise, salt og peber røres godt sammen og de fintsnittet grøntsager vendes i dressingen. Smage den til med salt og måske en anelse honning, det gør nogle gange lige det sidste.
  3. Mangler remouladen farve, kan I tilføje lidt gurkemeje. Lad remouladen trække i køleskabet 20 minutters tid og spis.