Vi er godt i gang med påsken - eller er vi? Jeg er egentlig i tvivl om hvorvidt skærtorsdag og langfredag reelt set er en del af selve påsken... men altså, kalder vi ikke bare dagene fra skærtorsdag til 2. påskedag for påsken - nu gør vi i hvert fald. Så jeg håber, at I alle nyder påsken.
I dag er det påskelørdag, og som sædvanlig skal I have en madplan for den kommende uge. Mandag er som sagt 2. påskedag, og dermed en helligdag, så måske I skal til påskefrokost eller anden påskehygge og dermed muligvis ikke gider lave aftensmad, men så kommer der alligevel en lille aftensmads ide. Madplanen består blandt andet af pariserbøf, coq au vin, frikadeller, fisk og mange andre skønne retter.
Madplan uge 14
Mandag: Krebinetter med stuvet grønærter
Tirsdag: Marinered kyllingeoverlår med stegte nudler
Onsdag: Mørksej med kartoffelmos
Torsdag: Pariserbøf
Fredag: Cremet pastaret
Lørdag: Coq au vin
Søndag: Frikadelle sandwich
Skal I ikke til påskefrokost på mandag, kan I i stedet lave en god dansk klassikere som
krebinetter med stuvet grønærter. Tirsdag står den på
marineret kyllingeoverlår med stegete nudler og en masse grøntsager.
Onsdag står den på fisk og I kan enten købe et stykke mørksej, eller en hvilken som helst anden hvid fisk, som skal
svøbes i serranoskinke og spises med mos og ærter - utrolig lækkert.
Køber I torsdag en god portion hakket oksekød, kan I lave
pariserbøf om torsdagen og bruge den resterende portion kød til at lave en nem og lækker
cremet one pot pastaret. Lørdag står den på
coq au vin. Søndag kan I servere frikadellesandwich med
hjemmebagte burgerboller og
frikadeller eller
rugbrøds frikadellesandwich.