Hjemmebagt rugbrød med kerner

Rugbrød er en af mine yndlings retter til frokost - jeg elsker rugbrød. Det smager fantastisk, kan toppes med alverdens lækkerier og så mætter det tilmed rigtig godt.

RUGBRØD - FAVORIT FROKOST

Må indrømme at jeg ofte bare køber et rugbrød i brugsen, men indimellem er det ret fedt at bage sig eget rugbrød og det smager altså helt forrygende. Specielt det første stykke, hvor rugbrødet endnu er en smule lunt. Dette rugbrød er ganske nemt at bikse sammen, det skal dog lige stå til hævning et par gange, men ellers klarer det sig selv meget af tiden. Jeg har tilføjet lidt blandet kerner til mit rugbrød, men foretrækker I en slags kerne, så kan I sagtens bare bruge den. Jeg er vild med solsikkekerner og har derfor også toppet mit brød med det, men igen kan I sagtens skifte solsikkekernerne ud med andre kerner eller helt undlade dem på toppen. OPSKRIFT 1 stk. Ingredienser 25g gær 2dl vand 2dl øl 5 dl kærnemælk 150g solsikkekerner 100g blandet kerner 150g afskåret rugkerner 350g rugmel 120g hvedemel 14g salt 1 tsk. honning   Fremgangsmåde
  1. Start med at komme vand, øl, kerner og afskåret rugkerner i en skål og lad det stå 30 min. Tilføj kærnemælk og lad det gerne stå yderligere 30 minutter.
  2. Udblød derefter gær i skålen og tilføj salt, honning, rugmel og hvedemel og kør dejen på køkkenmaskinen i 10 minutter.
  3. Smør en rugbrødsform med smør, kom den rørte dej i formen og strø med solsikkekerner. Kom et stykke film og viskestykker over og lad rugbrødet hæve på køkkenbordet 1 time.
  4. Kom brødet i en 190 grader forvarm ovn i 1 time og 15 minutter. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist inden det nydes.