Syltede blommer med vanilje og uden tilsat sukker

Blommesæsonen er så småt gået i gang, og har I ikke mulighed for at få spist alle de lækre blommer, som naturen forærer jer, så kan I sylte jeres blommer. På den måde holder de længere og I kan forsøde jeres desserter eller morgenmad med lækre hjemmedyrket blommer igennem efteråret og vinteren.

SYLTEDE BLOMMER MED VANILJE

Blommer smager fantastisk og i øjeblikket bugner det med alverdens lækre forskellige blommer, som selvfølgelig kan bruges i både det søde og det salte køkken, men I kan også sylte dem og spise dem ovenpå is, pandekager, havregrød eller andre ting. Jeg har sødet mine blommer med sødemiddel fra EASIS, men I kan sagtens bruge almindelig sukker eller rørsukker i stedet. OPSKRIFT Ingredienser 500g blommer 1,5 dl vand 50g EASIS multisød 1-2 tsk. flydende sødemiddel 1 vaniljestang   Fremgangsmåde
  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen om kom både vaniljekorn og vaniljestang i en gryde med vand, multisød og flydende sødemiddel. Lad det simre 5 minutters tid.
  2. Halver blommerne og fjern stenene. Kom de halve blommer i lagen og lad dem simre med nogle minutter.
  3. Skold jeres glas og kom både blommer og væden i glasset. Luk det forsvarligt til og stil dem på køl.