Hummus med persille - nem og lækker opskrift på hjemmelavet hummus

Ide til en lækker dip kan eksempelvis være denne hummus. Jeg er ret ny med hensyn til at lave hummus. Jeg har smagt det mange gange før, men det er aldrig rigtig faldet i min smag, men denne smager altså virkelig godt. Jeg har droppet at komme tahin i, for jeg bryder mig ikke om det, så jeg har i stedet tilføjet sesamfrø. Om denne opskrift er helt korrekt, i forhold til den traditionelle hummus, er jeg lidt i tvivl om, men ikke desto mindre så smager den godt, så jeg håber det er dækkende nok :) Opskrift 200g kogte kikærter 10 dråber citronsaft 1 bund persille 1 tsk. paprika 1 løg 1 fed hvidløg 1 tsk. spidskommen Lidt salt og peber 4 spsk. olie 2 tsk. sesamfrø
  1. Afhængig af hvilke kikærter I bruger, men hvis I som jeg bruger tørret kikærter, så skal de lige blødes op i 12 timer, koges i en times tid og efterfølgende køles af.
  2. De kogte kærter hældes derefter i en blender og blendes sammen med løg, revet hvidløg, sesamfrø, olie, salt, peber, spidskommen, paprika, citronsaft og persille.
  3. Lad massen blendes godt igennem til I har en blød lind dip. Tilsidst skal dippen lige smages til så den sidder lige i skabet.
Hummus kan spises til virkelig mange ting eksempelvis som dip til aftensmaden, man kan dyppe grøntsager i eller man kan smøre det ovenpå et stykke rugbrød, knækbrød eller lignende. Derudover er det skønt at have stående i køleskabet, så har man altid lidt lækkert til maden.