Blomkålsrisotto med squash, svampe og kylling

Dette var første gang jeg prøvede at lave blomkålsrisotto og det var uden tvivl en succes. Selvfølgelig smager det ikke som rigtig risotto, men det er nu en ret god 'erstatning' - så lækkert. Man kan variere tilbehøret som man ønsker, men jeg har altid syntes at kylling og svampe fungerede godt til risotto, derfor skulle jeg selvfølgelig også prøve det til denne ret. For at give retten den lidt cremet konsistens, som risotto har, så har jeg tilføjet lidt hytteost, som jeg synes spiller ret godt til retten og den gør det den skal, dog er der ikke så meget smag i hytteost. Hvis man ønsker en mere smagfuld ost, ville jeg forslå at man bruger parmesan eller mozzarella. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser 300g kyllingefileter 2 skiver serranoskinke eller bacon 300g blomkål 1/2 stk. squash 1 gulerod 150g svampe 1 fed hvidløg 1 løg 10 cherrytomater 1 håndfuld frisk persille 2 dl grøntsags- eller kyllingefond 2 dl madfløde 4% 20-30g revet parmesan   Fremgangsmåde
  1. Enten kan I købe en pose med blomkålsris eller I kan blende blomkålen selv.
  2. Skær derefter kyllingefileterne i mindre stykker, stør salt og peber på og steg stykkerne på en varm pande i lidt olie i 3-4 minutter. Tag kyllingen af panden.
  3. Skær løg, hvidløg, gulerod og serranoskinke i små terne og steg det på panden ved middelvarme til løgene er blevet blanke.
  4. Skær svampe i skiver, squash i små terne og halver cherrytomaterne. Kom svampe og squash på panden og lad dem stege med yderligere 5 minutter.
  5. Tilføj blomkål, cherrytomater, fond, fløde og revet parmesan og lad det hele simre nogle minutter. Smag retten til med salt og peber. Synes I risottoen er for våd, så lader I den bare simre nogle ekstra minutter. Er den for tør, tilføjer I lidt ekstra fløde eller fond. Velbekomme.