Julevafler med kakaocreme

Her får I den skønneste opskrift på lækre luftige vafler smagt til med julens krydderier; nemlig kanel og kardemomme - en fantastisk lækker kombination.

VAFLER MED KAKAOCREME

Lune lækre vafler fungerer perfekt til både morgenmad og til dessert, og er altid noget som vækker stor begejstring hos de fleste. Vaflerne er lavet med få ingredienser og kan bikses sammen på ganske kort tid. Det tager ikke mere end et par minutter at røre dejen sammen, og de skal også kun stege nogle minutter i vaffeljernet. Jeg har her lavet store belgiske vafler, men I kan sagtens bruge dejen til at lave de flade, sprøde hjerteformet vafler, hvis I foretrækker det. Vaflerne er toppet med en mascarponecreme med kakaopulver. OPSKRIFT 3 stk. Ingredienser Vafler 1 banan 2 æg 60g havregryn 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vanilje 1 tsk. kanel lidt kardemomme   Mascarponecreme med kakao 120g mascarpone 0,5dl cremefine 19% 1 spsk florsød eller flormelis 1 spsk kakaopulver   Fremgangsmåde
  1. Lav cremen ved at piske mascarpone, cremefine, florsød til en luftig masse. Tilføj kakaopulver og giv det et hurtigt pisk. Juster med florsød.
  2. Lav vaflerne ved at mase bananen med en gaffel og rør æg, havregryn, kanel, kardemomme, vanilje og bagepulver godt sammen. I kan eventuelt tilføje lidt kakaopulver til dejen, hvis I har lyst.
  3. Hæld et par skefulde dej på vaffeljernet og steg vaflerne nogle minutter. Bliv ved til I ikke har mere dej.
  4. Top vaflerne med kakaocremen og granatæble.