PĂ„skekage: Marcipankage med hvid chokoladeganache
Denne opskrift er nok ikke ligefrem den sundeste kage jeg nogensinde har lavet, men ikke desto mindre så er den både fri fra sukker, smør og hvedemel - fedtreduceret er den dog ikke ligefrem :) Men ikke desto mindre så smager den skønt, og man kan jo nøjes med et enkelt stykke, hvis det er.
Kagen består af en lækker marcipanbund, som nok minder mest om en mazarinkage. Den er toppet med en lækker og på ingen måde sund chokoladeganache, som dog er sukkerfri :) Kagen er derudover pyntet med chokoladereder som er lavet på sukkerfri chokolade og kokosmel.
Opskrift
Det er smartest at begynde med chokoladeganachen, da den skal stå på køl natten over og derfor skal laves dagen inden kagen skal serveres.
Hvid chokoladeganache
200g sukkerfri hvid chokolade
1/2 l fløde
- Den hvide chokolade skæres i små stykker og hældes i en skål.
- I en gryde varmes fløde langsomt op. Den skal tages af, lige inden den får et opkog.
- Fløden hældes over den hakket chokolade. Lad blanding stå 3-4 minutter uden at røre i den.
- Derefter røres der ganske forsigtigt i massen, indtil alt chokoladen er smeltet og massen er blevet til en lækker chokoladesovs.
- Nu skal den varme ganache på køl og for at der ikke dannes kondens, så skal skålen pakkes godt ind i film. Sørg for at overfladen på massen er dækket helt til af film, filmen skal røre chokolademassen og køres op af siderne på skålen. Efterfølgende dækkes hele skålen til med film.
- Stil skålen på køl til den efterfølgende dag.
- Marcipan og æble rives på et rivejern og hældes i en skål.
- I skålen tilsættes mandelessens, bagepulver, kokosmel, husk og mandelmel og ingredienserne blandes godt sammen.
- Æggene piskes godt igennem med sukrin gold og blandes efterfølgende sammen med de andre ingredienser i skålen.
- Rør det hele godt sammen og lad dejen trække 5 minutter.
- Ovnen tændes på 200 grader.
- Dejen hældes i en springform og bages i ca. 18 minutter.
- Når kagen er færdig, køles den af på en rist og smeltet chokolade hældes udover.
- Kagen stilles igen på køl til chokoladen er stivnet.
- Chokoladen smeltes over en vandbad.
- Når chokoladen er smeltet blandes den sammen med kokosmel og sødemiddel. Sørg for at alt kokosmel er dækket til med chokolade. Prøv jer frem mht. mængden af kokosmel, massen skal bare hænge sammen og kunne formes.
- Chokolademassen lægges i 5 lige store kugler på et stykke bagepapir og formes til små reder. Husk at lave en lille fordybning i hver rede, så der er plads til de små påskeæg.
- Stil rederne på køl til de er stivnet, tag dem ud og læg et par små æg i hver rede. Så er de klar til at komme på kagen, når den er færdig.
- Ganachen piskes op til den har en lækker konsistens, den skal kunne stå selv, men pas på ikke at give den for meget, så den bliver grynet.
- Når marcipankagen er kølet helt af, smøres den pisket ganache på toppen af kagen.
- Stil evt. kagen på køl en lille halv times tid og pynt den efterfølgende med chokoladerederne fyldt med de små påskeæg.