Pizza på blomkålsbund - toppet med revet ost og skinke

Blomkålspizza! Dette var en af de første sunde pizzaer jeg lavede, og synes faktisk den smager rigtig godt, og det er en fantastisk måde at få en en masse kål indenbords. Samtidig kan man jo fylde pizzaen med lige hvad man ønsker. Denne pizza er meget traditionel, da den er fyldt med revet ost, revet skinke samt lidt grøntsager bestående af squash, peberfrugt og tomater. OPSKRIFT 1 stk. Ingredienser 1 blomkålshoved 1 æg 2 spsk. husk 2 spsk. havregryn, fuldkorns majsmel eller lignende 0,5 tsk. salt 1,5 dl pizzasauce 150g revet mozzarella 13% 200g revet skinke Lidt blandet grøntsager   Fremgangsmåde
  1. Blend blomkålen og hæld kogende vand over. Lad det trække 5 minutter og sørg efterfølgende for at dræne blomkål for alt væde.
  2. Bland blomkålen sammen med æg, salt, mel og husk - og lad dejen stå og trække 15 minutters.
  3. Flad dejen ud på et stykke bagepapir og bag den i ca. 20 minutter.
  4. Derefter tilføjes pizzasauce, revet ost, revet skinke samt lidt grøntsager som skiver af peberfrugt, svampe og squash.
  5. Kom pizzaen tilbage i den varme ovn og bag den ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og har fået lidt farve.