Mexikansk risret af blomkålsris med kylling, avocado og salsa

En nem og lækker mexikansk risret med krydrede ris, kyllingefileter, avocado, syltet rødløg og lidt blandet dip som salsa og creme fraiche. Jeg elsker mexikansk mad, og selvom jeg ikke er til meget krydrede mad som indisk, så rammer det mexikanske køkken altid mit hjerte.

SALSA, SYLTET RØDLØG OG KYLLING

Retten smager utrolig godt og er samtidig en skøn og nem hverdagsret, som ikke tager mere end en lille halv time at lave. Derudover skal det hele laves på 1 pande, så der er heller ikke meget opvask, hvilket også er et stort plus. Jeg har valgt kun at bruge en lille portion ris og i stedet brugt en stor mængde blomkålsris, men I kan sagtens justerer lidt i de to mængder eller helt droppe en af tingene, hvis I foretrækker det. De krydrede ris er toppet med stegt kylling, avocado, syltet rødløg, salsa og cremefraiche. Derudover tror jeg det kunne være lækkert at servere tortillas til. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser 3 kyllingefileter 100g ris 300g blomkålsris 1 rød peberfrugt 1 rødløg 2 fed hvidløg 2 spsk. tacopulver 4dl vand eller kyllingefond   Fremgangsmåde
  1. Halver kyllingefileterne, strø salt og peber på og steg dem på en pande. De skal ca. have 3-4 minutter på hver side. Mens kyllingerne steger, kan I ordne grøntsagerne.
  2. Skær rødløg i både, peberfrugten i strimler og fintsnit hvidløg. Tag kyllingerne af pande og steg rødløgene i 2-3 minutter.
  3. Kom hvidløg og ris på panden og lad det stege nogle minutter. Hæld kyllingebouillon på panden, læg låg på og lad det koge 10 minutters tid. Når vandet er fordampet og risene al dente, kommes peberfrugterne på panden sammen med blomkålsris og tacopulver og steges med nogle minutter.
  4. Smag risene til og placer de stegte kyllingestykker, avocadoskiver, salsa, syltet eller rå rødløg, creme fraiche og evt. lidt frisk chili på toppen af risene og spis.