Vietnamesiske wraps med hakket kød og spicy dressing

Jeg elsker wraps! Man kan variere dem på et utal af måder og fylde dem med præcis det man foretrækker. Man kan vælge eksempelvis at bruge tortillas, eller man kan gøre som jeg ofte gør og bruge salatblade, som wraps - begge ting fungerer rigtig godt.

SALATWRAPS MED KRYDREDE KØD

Disse sprøde salatblade har jeg fyldt med lidt blandet sprøde grøntsager som forårsløg, agurk, gulerødder og radiser. Derudover er de fyldt med stegt hakket kylling med grøntsager og lidt forskellige smagsgiver som soja og fiskesauce. Jeg lavede en skøn spicy dressing, som bestod af ganske få ingredienser, men som smager helt forrygende til, som jeg toppede disse skønne wraps med. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser Kød 400g hakket kylling 1/2 gulerod 1/2 rødløg 2 fed hvidløg 40-50g rød peberfrugt 2 tsk. soja 1 tsk. fiskesauce 1 tsk. sriracha 1 tsk sukker eller honning Salt og peber   Dressing 2 spsk creme- eller fromage fraiche 1-2 tsk. sriracha 1 tsk. hvidvinseddike Salt og peber   Øvrigt 1 forårsløg 1/2 gulerod 50g agurk 2 radiser 2 hjertesalat   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave dressingen ved at blande alle ingredienser sammen, smag til og stil på køl til I skal spise.
  2. Lav kødet ved at hakke løg, gulerod, peberfrugt og hvidløg fint. Steg det på en pande nogle minutter og tilføj kødet, som skal brunes godt af.
  3. Når kødet har taget farve tilføjer I soja, fiskesauce, sriracha sukker eller honning samt salt og peber. Lad kødet stege nogle minutter.
  4. Skær de øvrige grøntsager, som I skal toppe jeres wraps med. Skær gulerødder, agurk, radiser og forårsløg i tynde strimler og riv bladene fra hjertesalaten.
  5. Læg salatbladene på en tallerken og fyld dem med det stegte kød, de snittet grøntsager og dressingen.