Røget makrelsalat med radiser og rødløg

Røget makrel er utrolig lækkert og kan sagtens spises som det er, ovenpå et stykke rugbrød evt. med lidt løg og mayonnaise, ovenpå en sprød salat, men her har jeg lavet makrellen om til en lækker salat.

CREMET MAKRELSALAT MED RADISER OG RØDLØG

Cremet pålægssalat, som passer perfekt til frokostbordet, og som gør dagens frokost lige en tand lækre end normalt. Jeg har altid spist røget makrel og det minder mig i den grad om min mormor, som var fiskedame, og som for mange år siden lærte mig at pille en makrel, så man ikke får alle de små ben med - hader at få et fiskeben i mund. Makrellen er rørt op med creme fraiche, radiser og rødløg - meget mere behøver man ikke. OPSKRIFT Ingredienser 1 røget makrel (omkring 250g) 1 rødløg 4 radiser 1 spsk. mayonnaise 3-4 spsk fromage fraiche eller creme fraiche Citronsaft Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at pille makrellen og fjern alle benene.
  2. Hak rødløg helt fint, snit radiserne og rør det sammen med mayonnaise, creme- eller fromage fraiche, citronsaft og lidt salt og peber. Smag dressingen til og stil til siden.
  3. Dobbelttjek makrelkødet for små ben, bræk det i mindre stykker og rør det i dressingen.
  4. Kom makrelsalaten ovenpå et stykke rugbrød og nyd.