Bananchokoladekage med chokolade ganache
Der ligger efterhånden en del opskrifter på forskellige slags banankager på bloggen, men bananer fungerer også helt perfekt i bagværk og giver de lækreste svampede kager - det er utrolig svært at ødelægge en banankage.
BANANKAGE MED CHOKOLADE
Denne banankage er smagt til med både chokolade og kakaopulver og er samtidig toppet med en skøn chokolade ganache-lignende topping. Den er utrolig nem at lave og kombinationen af de søde bananer og den mørke, lidt bitre, chokolade fungerer upåklageligt. Jeg valgte at komme lidt hakket chokolade i dejen, men det kan I sagtens undlade, og I kan i princippet også undlade ganachen, hvis I vil have kagen helt plain, men det smager altså godt med et lille lag ganache. Lignende opskrifter: Rugbrødsbananbrød, bananmuffins med marcipan, kikærte/banankage, banankage med karamelliseret bananer, karamelliseret banankage med kokostopping, chokolade/bananbrød og grove bananbidder. OPSKRIFT 16 stk. Ingredienser 3 bananer 3 æg 3 spsk. fiber sirup eller alm. sirup 1 dl mælk 115g havregryn 3 spsk. kakao 50g grofthakket mørk chokolade Lidt flydende sødemiddel Chokolade ganache 80g mørk chokolade 2 spsk. kakaopulver 3 spsk. mælk Fremgangsmåde- Mas bananerne med en gaffel og rør dem sammen med æg og mælk. Tilføj havregryn, kakaopulver, sirup, bagepulver og smag til med lidt flydende sødemiddel.
- Hak chokoladen og vend den i dejen.
- Kom dejen i en form på 24x24 cm, bag kagen ved 200 grader i ca. 22 minutter og lad den køle helt af.
- Lav chokolade ganachen ved at smelte chokoladen i en mikroovn og rør derefter kakaopulver og mælk i chokoladen. Smør den over kagen og server.