Melonsalat med serranoskinke

Sommeren lakker så småt mod enden, men der er da stadig dage, hvor solen titter frem, så det er med at nyde de sidste solstråler og den sidste sommermad. Her får I opskriften på en lækker og ikke mindst nem sommersalat.

SKINKE, MOZZARELLA OG MELON

Salaten består af ganske få ingredienser, og det tager højst 10 minutter at lave og anrette den. Salaten består af cantaloupe melon, men I kan sagtens bruge honning- eller galia melon, hvis I foretrækker det. Derudover består salaten af spinat, skinke, mozzarella, lidt ristet pinjekerne, og hvis man kan lide det, så er det lækkert med lidt balsamico eller en god olie over. OPSKRIFT 5-6 pers. Ingredienser 70g spinat 300g cantaloupe melon 5 skiver parma- eller serranoskinke 1 stk. mozzarella 30g pinjekerner Evt. 1-2 spsk. balsamico eller olie   Fremgangsmåde
  1. Start med at riste pinjekerne på en varm og tør pande i et par minutter. Stil dem til siden.
  2. Skyl spinaten, hak den groft og læg den på et fad.
  3. Skræl melonen og fjern kernerne. Skær den i mundrette stykker og placer dem ovenpå spinaten.
  4. Riv skinken fra hinanden i mindre stykker og placer på faden. Gør det samme med mozzarellaen.
  5. Strø pinjekerner over salaten og top eventuelt med balsamico eller olie.