Flæskesteg - med sprøde svær og en lækker sauce

Flæskesteg med kogte grøntsager og en lækker smagfuld, dog fedtfattig, sovs. Jeg ved godt at flæskesteg ikke ligefrem er sommermad, men eftersom det danske vejr hurtigt kan skifte, tænker jeg at der sagtens kan komme en dag i løbet af sommeren, hvor vejret ikke er så varmt og man derfor sagtens kan spise denne ret, som måske er lidt mere vinter-agtig. Tilgengæld er sovsen ikke så fed, derfor bliver den ikke så vammel som flæskestegssovs hurtigt kan blive. OPSKRIFT Ingredienser En flæskesteg på 1 kg 500g kartofler 1 broccoli hoved 10g majsstivelse 1 dl mælk Kulør Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Sværene gnides godt ind i groft salt. Stegen lægges i et fad og ca. halvdelen af stegen dækkes af vand.
  2. Stegen stilles i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 60-70 minutter. Stegen skal have en kernetemperatur på 65 grader. Når den er færdig skal den trække ca. 15 minutter.
  3. Kartofler kommes i en gryde med vand og et godt drys salt. De skal koge ca. 20 minutter. 3-4 minutter inden kartoflerne er færdige, tilføjes broccolien til gryden.
  4. Når grøntsagerne er færdige hældes vandet fra og grøntsagsvandet blandes sammen med vandet fra flæskestegen. Lad fonden simre små 10 minutter.
  5. En blanding af mælk og majsstivelse røres sammen og piskes i fonden, så det bliver til en lækker sovs. Tilføj en sjat kulør og smag til med salt og peber.
  6. Kartofler, broccoli og sovsen serveres sammen med flæskestegen. Derudover passer rødkål jo virkelig godt til.