Timian/citron bagte rodfrugter med hytteostcreme

Et lækkert tilbehør til aftensmaden kan være disse rodfrugter som er vendt i olie, frisk timian og citronskal. Derudover er de toppet med en hytteostcreme, som lige er prikken over i'et. Jeg er ret vild med bagte rodfrugter, både de helt almindelige bare med lidt olie og salt, men indimellem kan jeg nu også godt lide at krydre dem lidt forskelligt. Længere ned i opskriften kan I finde et eksempel på, hvad man eventuelt kan servere til disse bagte rodfrugter. Det er selvfølgelig kun fantasien som sætter grænser, så dette er bare en ide :) Opskrift 3 pastinakker 4 gulerødder Skal fra en halv citron 6-7 stilke frisk timian 1 tsk. olie 4 spsk. hytteost 2 spsk. frisk purløg Salt og peber
  1. Gulerødder og pastinakker vaskes og kan eventuelt skrælles. Jeg gør det ikke, men I kan gøre det, hvis I foretrækker det.
  2. Skær dem ud på langs og vendt dem i olien, salt, timian og den revet citronskal. Riv citronskallen med en kartoffelskræller, så I får nogle store stykker.
  3. Kom det hele på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 30-35 minutter.
  4. Imens laves cremen. I en skål kommes hytteost, salt og peber i.
  5. Den friske purløg samt en smule frisk timian hakket fint og blandes sammen med hytteosten.
  6. Når rodfrugterne er færdige kommes de på et fad og små klatter af hytteostcremen kommes ovenpå rodfrugterne.
Den ene gang hvor jeg lavede disse rodfrugter, serverede jeg også en skøn tomatsalat til, og den opskrift kan I finde lige her. Derudover serverede jeg grillet svinebov, en hvidløgsdressing samt en peberfrugt pesto til. Opskriften på peberfrugt pestoen kan I finde her. Ja jeg kan godt lide dressing til min mad :)