Bønne cookies med chokolade og karamel

I formiddags fik jeg afprøvet en opskrift, som jeg længe har haft lyst til at prøve. Jeg elsker at bage med bønner, synes virkelig det er en fantastisk ting at bage med, specielt fordi bønner jo er virkelig sunde og tilmed rige på proteiner. Og at man så kan forvandler dem til en lækker 'kage' jamen det er jo bare helt perfekt i min verden :) Jeg har flere gange prøvet at lave forskellige kager med bønner, men jeg har ikke tidligere lavet cookies, så det måtte jeg selvfølgelig prøve. Disse er smagt til med karamel og chokolade og de blev altså ret lækre. De har selvfølgelig ikke den samme sprødhed som 'rigtige' cookies har, men smagen fejlede intet. De er altså virkelig lækre og smager ikke af bønner, hvis man ikke bryder sig om det. Opskrift 200g kogte sorte bønner 1 æg 1 spsk. kokosolie 2 spsk. sukrin gold 10 dråber flydende sødemiddel 0,5 tsk, bagepulver 1 tsk. vaniljepulver 30g havregryn 1 spsk. chiafrø 3 spsk. kakaopulver Et nips salt 15 dråber Karamel drops eller 1 spsk. zero karamel topping (kan undlades) 20g mandler 20g mørk chokolade 85%
  1. De afkølet kogte bønner smides i en blendes sammen med æg, havregryn, kakaopulver, kokosolie, bagepulver, sukrin gold, sødemiddel, vaniljepulver, salt og karamel drops.
  2. Massen blendes godt igennem til den er blevet til en tyk lind masse og hældes efterfølgende i en skål.
  3. Mandler og chokolade hakket groft og blandes i dejen sammen med chiafrø. Med en ske blandes massen sammen, og den skal efterfølgende lige stå 15 minutter på køl.
  4. Form dejen til ca. 10 cookies og læg dem på en bradepande beklædt med et stykke bagepapir.
  5. Kagerne bages ved 170 grader i 15 minutter.
  6. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.