Sunde kanelsnegle
Forrige weekend afprøvede jeg nogle opskrifter på sunde/sundere kanelsnegle, og jeg kom blandt andet frem til disse lækre kanelsnegle. De er uden sukker, hvedemel og smør, men de smager altså stadig virkelig godt. Jeg fik et par familiemedlemmer til at smage de forskellige kanelsnegle jeg havde lavet (jeg lavede også nogle sundere snegle med lidt hvedemel og groft mel i), og de fleste synes disse kanelsnegle var de bedste. Så lad jeg endelig i afskrække af at der hverken er smør, mel eller sukker i dem, for de smager som kanelsnegle alligevel.
Opskrift 9 stk.
Dej
200g mel (jeg brugte en blanding af fuldkornsrismel, quinoamel, fedtreduceret kokos- og mandelmel)
40g havregryn
2 tsk. Husk
1 tsk. yeast tørgær
4 dl vand
2 spsk. sukrin gold
1 tsk. vaniljepulver
- De tørre ingredienser blandes sammen i en skål og lidt efter lidt tilføjes vandet, mens der røres godt igennem.
- Når dejen er blevet rørt sammen skal den trække 15 minutter.
- Imens laves remoncen.
- Dadlerne (uden sten) kommes i en blender sammen med vand.
- Når det er blevet til en glat masse tilføjes mandlerne til blenderen, og massen blendes godt sammen.
- De sidste ingredienser tilføjes til blenderen og når massen er blevet pæn og lind er den færdig.
- Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Strø gerne lidt mandelmel ovenpå dejen, så den ikke sidder alt for godt fast på bagepapiret.
- Rul dejen ud til en aflang firkant og den skal have en tykkelse på 1/2 cm. Fordel remoncen på hele dejen og rul den derefter sammen. Her skal man være lidt forsigtig, da dejen godt kan være lidt svær at arbejde med.
- Skær kanelsneglene ud i skiver og læg dem på et stykke bagepapir.
- Lad kanelsneglene hæve ca. 30 minutter, pensl dem med lidt sammenpisket æg og bag dem efterfølgende ved 180 grader i 15-16 minutter.