Bønnesalat

Nu hvor sommeren endelig er kommet til Danmark, så skal de fleste af os nok grille disse dage, og som et lækkert tilbehør til den grillet bøf eller kylling, kan være denne bønnesalat. Den er virkelig nem at lave og smager tilmed skønt, ja og samtidig er den jo rimelig proteinrig. Ofte når jeg griller, laver jeg flere salater til aftensmaden. Jeg kan godt lide at der ligger lidt forskelligt på min tallerken, så den dag jeg lavede denne bønnesalat, lavede jeg også en vandmelon salat til og det fungerede rigtig godt. Opskrift 150g kogte hvide bønner 2 håndfulde rucola 1 rød peberfrugt 1 rødløg 1 tsk. koldpresset olie 10 dråber citron Salt
  1. Bønnerne (ca. 50g) lægges i vand natten over, koges den efterfølgende dag i 30-40 minutter og køles af.
  2. Peberfrugten skæres i strimler, rødløget skæres i tynde halvringe og blandes sammen med de kogte og afkølet bønner, rucolasalaten samt olie, salt og citron.
  3. Lad salaten stå 5 minutter inden den serveres.