Ferrero Rocher

Ferrero Rocher er altså virkelig et lækkert stykke chokolade og det er noget de fleste mennesker kan lide, har jeg en fornemmelse af. Nu da de smager så godt, så har jeg forsøgt at lave en lidt sundere udgave, og hvis jeg skal være helt ærlig så smager de altså ret godt. Jeg har lavet en slags sund nutella på hasselnødder, som jeg har formet omkring en hasselnød, som efterfølgende er blevet vendt i en chokoladeblanding med hakket hasselnødder. Ja der er mange hasselnødder i Ferro Rocher, men det er også essensen i disse kugler og det som giver den karakteristiske smag. Selvom disse kugler består af flere elementer, så tager det faktisk ikke så lang tid at lave og det kræver ikke det vilde, hverken i materialer eller råvarer. Så hvis I er lækkersultnes så prøv at lave disse. Nutellaen som bruges som fyld til disse kugler, kan sagtens fungere som almindelig nutella man smør på et stykke brød, det smager også virkelig godt :) 16 stk. Ingredienser 150g hasselnødder 80g dadler 2 spsk. kakao 1 spsk. kokosolie 100 mørk chokolade 30g chokolade vafler   Fremgangsmåde
  1. Til at starte med skal hasselnødderne bages i ovnen. Hæld dem ud på et stykke bagepapir og bag dem ved 180 grader i 10 minutter. Husk at røre lidt i nødderne indimellem.
  2. Når hasselnødderne har været i ovnen, lægges de på et viskestykke og der gnides godt rund, så skallerne ryger af.
  3. Kom 100 gram hasselnødder i en blender og blend til fint mel. Efterfølgende tilføjes dadlerne, kokosolie og kakaopulver og blandingen blendes godt igennem. Efter 5-6 minutter tilføjes 40 gram smeltet chokolade til blandingen. Når nutellaen har den ønsket konsistens vendes snuste vafler i nutellaen og blandingen stilles på køl 15 minutters tid.
  4. Tag en hasselnød og form nutellaen rundt om nødden og rul til en kugle. Gentag til der ikke er mere nutella eller til I er nået den ønsket mængde Ferrero Rocher. Stil dem på køl.
  5. Mens kuglerne ligger i køleskabet, smeltes den resterende chokolade og hasselnødderne hakket meget fint. Bland de to ting sammen og vend kuglerne i chokoladeblandingen.
  6. Stil efterfølgende Ferrero Rocher kuglerne på køl til chokoladen er stivnet.