Havregryns/kokossnitter med rabarber og jordbær

Da jeg for nogle uger siden købte nogle lækre dansk rabarber til en kompot, fik jeg ikke brugt dem alle, så jeg frøs derfor resten ned. Tænkte de måtte kunne bruges til en kage af en slags, og på den måde kom ideen til denne opskrift. Normalt er jeg ikke vild med tilberedt frugt, men hvis det bliver køles ned, så er det en helt anden sag. Denne kage består af en rabarber kompot som ligger mellem to lag dej, som er lavet på nødder, havregryn og kokos og den smager virkelig godt og er dejlig sommer-agtig. Jeg serverede den for mine veninder og de fleste var vilde med den, og de troede ikke helt på at den var sund og uden sukker osv. men det er den. Der er hverken mel, smør eller sukker i den, men det mangler den så absolut ikke. OPSKRIFT 8-10 personer Dej 70g mandler 150g havregryn 25g kokosmel 50g kokosfibermel eller en anden slags 'mel' som quinoamel, boghvedemel eller lignende 50g marcipan uden tilsat sukker fra EASIS 1 tsk. bagepulver 2 spsk. kokosolie 100g dadler 2 spsk. vand (måske lidt mere) 1 tsk. vaniljepulver 30g perfect fit eller multisød (eller en blanding)
  1. Mandler og havregryn blendes godt igennem, efter et minuts tid tilføjes dadlerne og blendes med.
  2. Marcipan, kokosolie, vand, vaniljepulver, perfect fit, salt og mel blendes med.
  3. Tilsidste blandes kokosmelet i dejen.
  Fyld 150 g rabarber 10 stk. jordbær 1 tsk. vaniljepulver 1 tsk. multisød
  1. Rabarber og jordbær skæres i mindre stykke og kommes i en gryde. Det hele blandes sammen og skal simre ved svag varme i 15 minutter. Efterfølgende skal massen køles lidt af.
  2. Det er nok en god ide at starte ud med at lave fyldet, så det er køles lidt af til når dejen er lavet. Men kompotten skal altså ikke være speciel kold, den skal bare lige stå 10 minutter.
  Fremgangsmåde
  1. Når båden dejen og kompotten er lavet, skal kagen lægges sammen.
  2. Del dejen i 2 lige store stykker og den ene halvdel af dejen kommes i en form. Husk lidt bagepapir i bunden af formen.
  3. Tag en gaffel og tryk godt med huller i dejen som ligger i formen og hæld efterfølgende rabarberkompotten over.
  4. Den anden halvdel af dejen rulles ud og ligges over rabarberkompotten. Dejen er lidt våd så det er ikke helt nemt, men gør det så godt i kan.
  5. Strø med lidt havregryn, kokosmel og multisød på toppen og tryk lidt ned.
  6. Bag kagen i 25 minutter ved 175 grader og lad den efterfølgende køle af.