Sundere twix

Disse Twix bar er noget sundere end originalerne, men ikke desto mindre så smager de altså ret godt. Jeg synes faktisk ikke man kan smage, at de er 'sunde' og det er jeg ikke ene om at synes, kan jeg lige fortælle :) Bunden består af en slags kiks, ligesom de almindelige, så er det fyldet, som godt nok er lavet på dadler og ikke er en rigtig karamel, men... også er de vendt i chokolade. Jeg brugte en meget mørk chokolade, men I kan sagtens bruge en mælkechokolade eller bare en mørk chokolade på 70% og ikke 90%, som den jeg brugte. Der er lidt arbejde i det og det tager lidt tid, da barerne skal køles ned af flere omgang, men det er nu ikke så slemt og det er alt arbejdet værd, så det er bare med at komme i gang :-) OPSKRIFT 12 stk. Kiks 100g mel (boghvedemel, fuldkornsrismel, kokosmel, mandelmel osv.) 50g havregryn 30g sukrin gold 30g kokosolie 1 æg 1 tsk. Vanilje 1 tsk. Bagepulver Lidt salt.
  1. Havregryn blendes godt igennem. Efterfølgende tilføjes mel, sukrin gold, kokosolie, æg, vaniljepulver, bagepulver samt lidt salt.
  2. Det hele blandes godt sammen og formes til en rektangel på et stykke bagepapir.
  3. Kiksen bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  4. Læg den efterfølgende på en rist, så kiksen kan køle helt af.
  Fyld 200g dadler 8-10 dråber karameldrops 1 tsk. vaniljepulver
  1. I en blender tilsættes dadler, og de køres igennem til de er blevet til en ensartet masse. Måske skal der tilføjes en lille sjat vand, men det er meget forskelligt fra dadler til dadler. Men hvis I har problemer med at få dadlerne blendet godt ud så tilføj lidt vand.
  2. Tilsidst smages massen til med karameldrops og vanilje. Hvis I ikke har noget karamel så kan det sagtens undlades.
  Fremgangsmåde
  1. Når karamellen/dadelmassen er lavet og kiksen er kølet af, skal barerne samles.
  2. Smør karamellen ud på kiksebunden, så hele bunden er fyldt med karamel.
  3. Stilles efterfølgende på køl ca. 30 minutter.
  4. Smelt 100 gram mørk chokolade. Tag kiksen ud af køleskabet og skær ud i twix størrelser.
  5. Dyb barrene i chokoladen og stil dem i køleskabet.
Når barerne er kølet af, er det bare med at spise dem. De er virkelig lækre og man kan ikke smage at de er sundere.