Grove koldhævede spinatboller

Lune hjemmebagte boller smager altså virkelig godt og med en smule smør på, ja så er det jo bare helt perfekt. Disse lækre boller er fyldt med blandt andet spinat, solsikkekerner samt en god portion groft mel, så mætter de lige lidt mere. Derudover er de koldhævede, hvilket jeg foretrækker. Både fordi det er dejlig nemt, men også fordi jeg synes koldhævede boller har en lækker struktur og bid. Denne opskrift kan også sagtens bruges som sandwichbrød/boller, I kan forme dem ligesom I ønsker. Så hvis I er interesseret så kommer opskriften lige her. 14-16 stk Ingredienser 20g gær 6 dl lunken vand 100g solsikke kerner 200g optøet spinat 1 tsk. Salt 4 spsk. creme fraise 500g hvedemel 300g groft mel   Fremgangsmåde
  1. I en skål kommes vand i og gæren røres ud i vandet.
  2. Creme fraiche, salt, solsikkekerner tilsættes og væden fra spinaten fjernes og spinaten tilføjes ligeså til skålen.
  3. Tilføj alt melet og lad dejen køre på køkkenmaskinen i 10-12 minutter. Når dejen slippe kanterne er den god.
  4. Smør en skål med olie, kom dejen deri, dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet et par timer (hvis det er muligt).
  5. Stil dejen på køl til næste morgen eller i 10-14 timer.
  6. Næste dag tændes ovnen på 250 grader og skal varmes godt igennem med en bageplade i ovnen.
  7. Hæld dejen på et oliesmurt bord, del den i 12-14 dele, kom dem på et stykke bagepapir, derefter på den brandvarme bradepande og bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter.