Blåbær havregrød

Nu hvor det efterhånden er ved at blive efterår, så passer en god portion lun havregrød ret godt som morgenmad. En ting er at havregrød er sundt og mættende, det er samtidig utrolig nemt at lave og kræver ikke det vilde. Basis opskriften for havregrød er rimelig simpel, men jeg blander ofte lidt chiafrø eller andre kerner i min grød, for lige at give den lidt ekstra. Man kan også smage den til på forskellige måder, og i denne havregrød har jeg tilsat en god håndfuld blåbær, det giver både en lækker smag og farve til grøden. Selvom jeg godt kan lige havregrød, så bryder jeg mig ikke om den, hvis den er for varm. Så ofte lader jeg den stå et kvarters tid, før jeg spiser den, men normalt spiser man den når den er færdig, det er bare mig som er lidt underlig. OPSKRIFT 1 person Ingredienser 40g grovvalsede havregryn 10g chiafrø 1 dl mælk 1,5 dl vand 40g blåbær 50g æggehvider 20g vanilje proteinpulver 1/2 tsk. vaniljepulver Lidt flydende sødemiddel Knivspids salt   Fremgangsmåde
  1. I en kasserolle blandes havregryn, chiafrø, vand, mælk og salt sammen. Lad det stå 2 minutter før du tænder for komfuret.
  2. Bring grøden i kog mens du rørt rundt. Når grøden koger skruer du ned for blusset til middel varme og tilsætter blåbær. Rør forsat i gryden indtil den er blevet tyk, det tager et par minutter.
  3. Tag gryden af blusset og tilsæt sødemiddel, proteinpulver og æggehvider. Rør godt rundt i grøden indtil det hele er blandet godt sammen. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, det afhænger af hvordan du foretrækker konsistensen. Jeg kan godt lidt at min grød er lidt tyk, men gør som I behager :)
  4. Hæld grøden i en skål og top med banan, friske blåbær og jordbær samt lidt hakket mandler og kokosmel.