Havregrød med kanel og kardemomme

HAVREGRØD! Jeg har lidt en fornemmelse af, at de fleste mennesker enten elsker havregrød ellers så hader de det. De fleste af os er nok vokset op med, at få serveret en lidt halvkedelig havregrød til morgenmad som barn, og hos nogen mennesker hænger det ved, selvom de ikke har smagt det i mange år. Sådan var det i hvert fald for mig. Jeg har bare 'altid' haft en ide om, at havregrød ikke var noget for mig. Har altid synes at varm grød lød kedelig og ikke specielt tiltrækkende. Men for et par år siden hørte jeg om overnight grød, og jeg syntes det lød en del lækre end varm grød, så jeg startede ud med at spise det, og jeg blev glædelig overrasket. For et par måneder siden var det så på tide at få smagt en rigtig omgang havregrød og jeg blev også her positiv overrasket, for det smager jo vildt godt :) Så hvis nogen af jeg har fået lyst til at afprøve, så vil jeg lige komme med min opskrift på en helt almindelig havregrød. Godt nok er den smagt til med kanel og kardemomme, der er lidt chiafrø i den samt lidt æggehvider, men alt dette gør den kun lækre og mere mættende, synes jeg. OPSKRIFT 1 person Ingredienser 40g grovvalsede havregryn 10g chiafrø 60g æggehvider 2.5 dl vand (kan bruge mælk eller halvt af hver) 0,5 tsk kanel Et knivspids kardemomme Lidt salt   Fremgansmåde
  1. I en lille kasserolle hældes havregryn, chiafrø og vand sammen. Jeg plejer lige at lade det stå at trække 5 minutter, før jeg tænder for varmen.
  2. Tænd for blusset, på middel varme, og tilsæt kanel, salt og kardemomme. Lad havregrøden koge sammen et par minutter og sørg for at røre i gryden hele tiden.
  3. Tag grøden af varmen og rør æggehvider i. Lad grøden stå et par minutter, hæld den efterfølgende i en skål og top grøden med hvad I helst fortrækker. Jeg plejer at komme friske bær og nogen gange også lidt skyr på toppen af min grød.