Grove mini calzone

Lækre luftige calzoner lavet på en lidt sundere dej, som hverken består af smør, sukker eller lignende og så er dejen også lavet på en god portion groft mel. Disse calzones er fyldt med ost og skinke og de er virkelig lækre. De fungerer rigtig godt både som aftensmad, hvis det en dag skal gå lidt hurtigt, eller til frokost hvis man ikke lige gider det sædvanlige, men gerne vil have lidt ekstra lækkert. De kan sagtens fryses ned så man bare kan tage et par stykker op af fryseren af gangen :) I kan selvfølgelig også fylde dem med alverdens andet, hvis I har lyst. Opskrift 16 stk 50g gær 350g hvedemel 250g grahamsmel 150g tipo 00 3 spsk. olie 1 tsk. salt 650 ml vand 250g pizzasauce 2 pk. revet ost 2 pk. revet skinke
  1. Gæren udblødes i vandet og olie, salt, grahamsmel og tipo 00 tilføjes. Hvis I ikke har noget tipo 00 så bare byt det ud med almindelig hvedemel, speltmel eller lignende.
  2. Køre det på en køkkenmaskine og tilføj hvedemelet lidt efter lidt.
  3. Når alt melet er tilføjet skal dejen køres på køkkenmaskinen små 10 minutter.
  4. Efterfølgende kommes dejen i en oliesmurt skål og stilles til hævning et lunt sted i 1 times tid.
  5. Dejen deles i 16 stykker, rulles runde og 1 spsk. tomatsauce, lidt ost og skinke tilføjes på den ene halvdel af dejen. Den anden halvdel foldes over fyldet og lukkes godt til.
  6. Lad calzonerne efterhæve 20 minutter, pensel dem med æg og bag dem i en 220 grader varm ovn i ca. 15 minutter.