Søde kartofler fyldt med salat og spicy kød

En opskrift som længe har floreret på de sociale medier er disse fyldte søde kartofler. Jeg har længe haft lyst til at afprøve det, og forleden blev det endelig til noget. Jeg lavede lidt spicy/mexikansk inspireret hakket oksekød og en lækker salat med feta og avocado, som jeg fyldte mine bagte søde kartofler med. Jeg toppede kartoflerne med lidt fromage frais og persille. Hvad man kan fylde i sine søde kartofler, ja det er vel kun fantasien som sætter grænsen. Jeg er sikker på, at man kan variere det på mange forskellige måder. Derudover er jeg ret sikker på, at hvis man ikke bryder sig om søde kartofler, så kan man sagtens bruge almindelige bagekartofler til denne opskrift. OPSKRIFT 3-4 personer Ingredienser 6 halvstore søde kartofler 400g hakket oksekød 3-7% 1 rødløg 2 fed hvidløg 1 spsk. tomatpure 2 dl vand 1 tsk. spidskommen 1 spsk. paprika 10 cherrytomater 100g agurk 1 peberfrugt 40g feta 1/2 avocado   Fremgangsmåde
  1. De søde kartofler kommes i et fad med lidt olie og salt og stilles efterfølgende i ovnen på 200 grader i 40-45 minutter.
  2. Imens laves fyldet. Løg og hvidløg hakket fint og steges i lidt olie ved middelvarme.
  3. Når løgene har fået lidt farve, skrues der op for varmen og det hakket kød tilføjes. Lad det stege sammen med lidt salt og peber. Når kødet har taget farve tilføjes paprika, spidskommen og tomatpure, og det hele steges et minuts tid hvorefter der tilføjes lidt vand. Lad kødet simre til vandet er fordampet.
  4. Lav salaten ved at skære agurken i kvarte, halvere cherrytomaterne og skær peberfrugten i firkanter. Med en kniv skæres avocadoen i terns og vendes ud i salaten med en ske, fetaen rives i mindre stykker og det hele blandes sammen.
  5. Når kartoflerne er færdige, tages de ud af ovnen og skæres på langs. Kom fyld og salat i hver sin side af kartoflen og tilføje en skefuld fromage frais og hakket persille. Velbekomme.