Skaftkoteletter med stegte grøntsager, mos og rødvinssauce

Denne ret er virkelig lækker og tilmed ret hurtig, selvom den ikke lige ser sådan ud. Den består af flere forskellige elementer, dog enkelte elementer. Ja okay og et lille snyde element også, men det skal der også være plads til indimellem. Retten består af en grøntsagsmos lavet på gulerødder, broccoli og blomkål, dertil en lækker saftig skaftkotelet hvilket jeg foretrækker fremfor en almindelig kotelet, da benet giver så meget smag til bøffen, derudover er der lidt forskelligt stegt garniture samt en rødvinssauce, og det er her snyderiet kommer ind. Det er ikke en rødvinssauce jeg selv har lavet, hvilket I sagtens kan bruge, hvis I kender en god opskrift, men jeg plejer bare at købe en rødvinssauce fra Arla. Den smager godt og er rimelig ok på kalorier og fedt. OPSKRIFT 2 personer Ingredienser 2 store skaftkoteletter 3 stk. rødløg 2 stk. peberfrugter En halv squash 8 stk. svampe 2 stk. gulerødder 150 blomkål 150g broccoli 1 spsk. fromage fraise 1 tsk. god olie   Fremgangsmåde
  1. Gulerødderne skæres i mindre stykker, kommes i en gryde med vand og stilles på komfuret. Mens det står og koger, skæres broccoli og blomkål i mindre stykker og kommes i gryden med gulerødder efter små 10 minutter og skal efterfølgende koges med 8-9 minutter.
  2. Peberfrugter skæres i halv store stykker, rødløg skæres i både, squashen skæres i tykke skiver og svampene halveres.
  3. Skaftkoteletterne strøs med lidt salt og peber og steges på en varm pande med lidt olie. Koteletterne skal have ca. 3-4 minutter på hver side, men det afhænger selvfølgelig af hvor store de er.
  4. Når koteletterne er stegt, kommes de på en tallerken og de udskåret grøntsager smides på panden. De skal stege 6-7 minutter med lidt olie og smages til med lidt salt.
  5. Når de kogte grøntsager er kogt, moses de godt igennem og smages til med olie, fromage fraise, salt og peber.
  6. Tilsidst skal saucen bare varmes op og retten er færdig. Velbekomme.