Hjemmelavet tortilla med mexikansk fyld

IMG_9438 Jeg elsker virkelig mexikansk mad, men har måtte undvære det lidt de sidste par år, da hverken tortilla eller taco skaller er specielt sundt. Dog spiser jeg det indimellem, men 'bare' som mexikansk salat. Det var jeg dog blevet lidt træt af, manglede ligesom noget, derfor har jeg prøvet at lave nogle tortilla som er sunde. Altså de kan bruges til meget jeg bruger dem både som tortilla, wraps, fladbrød, pizzabund osv. mulighederne er uendelige og det samme er fyldet, det er kun fantasien som sætter grænser. Så her kommer en ide til hvad man kan vælge at fylde sin tortilla med, og jeg vil mene den er en smule mexikansk inspireret. Opskrifter 3 æg 100g æggehvider 100g hytteost 20g kokosfibermel 10g Husk 2 peberfrugter 2 rødløg el alm. løg 12 cherrytomater 100g agurk 2 forårsløg 1 lille dåse majs 80g mango 1 avocado 150g blandet bønner 1 spsk. sur/sød sauce Lidt citronsaft Salatblade 2 kyllingefileter Serveres med creme fraise eller fromage fraise samt salsa.
  1. Æg, æggehvider, hytteost, kokosfibermel, Husk og lidt salt blendes godt sammen i en blender.
  2. Dejen flades ud på er stykke bagepapir (eller på 3 stykker - 2 på hver) og bages i ca. 12 minutter ved 200 grader.
  3. Halvanden peberfrugt samt løg skæres i strimler og steges i lidt olie ved middel varme i ca. 20 minutter.
  4. Alle andre grøntsager skæres i tern og salatbladene skylles.
  5. Kyllingefileterne steges på en pande med forholdsvis høj varme i ca. 7-8 minutter på hver side.
  6. Avocado moses med en gaffel og blandes sammen med 1 spsk. fraise, citronsaft, salt og peber.
  7. Bønnerne blandes sammen med sur/sød sauce samt lidt salt og peber.
Stil alle tingene på bordet og begynd så at samle jeres tortilla, og glæde jer for det smager super godt. IMG_9428IMG_9429IMG_9430IMG_9431IMG_9432IMG_9433IMG_9434IMG_9435IMG_9436IMG_9437