Oksekød i østerssauce - nem og lækker hverdagsret

Jeg kan virkelig godt lide wokretter, selvom jeg egentlig aldrig bruger min wok, men alligevel er det en meget god betegnelse for disse retter. Det gode ved wokretter er at de, udover at smage forrygende, også er hurtige at lave. Hvilket er rimelig skønt i en travl hverdag.

OKSEKØD MED BAMBUS, BROCCOLINI OG ØSTERSSAUCE

Denne ret er lavet på oksekødsstrimler og en masse grønsager. I princippet kan I bruge præcis de grøntsager, som I selv foretrækker, men jeg har her brugt bambus, champignons, peberfrugter, broccolini og løg. Det hele er smagt til at en sauce lavet på østerssauce, hoisin sauce, soya og vand. Retten smager virkelig godt og kan laves på godt og vel samme tid, som det tager at koge risene. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser 300-400g oksekød i strimler 2 rødløg 2 fed hvidløg 150g broccolini 1 rød peberfrugt 1 dåse bambus 10 champignons   Sauce 1 dl østerssauce 1 dl hoisin sauce 1 spsk. soya 1 tsk. fiskesauce 2 dl vand 1 spsk. majsstivelse 2 spsk. vand   Fremgangsmåde
  1. Rødløg og peberfrugt skæres i strimler, svampe i skiver, broccolini i små buketter og hvidløg snittes helt fint.
  2. Kødes steges i 2-3 minutter ved meget høj varme og kommes i en skål. Løg, svampe og peberfrugt steges på den varme pande i 2 minutter, inden broccoli, bambus og hvidløg tilføjes og steges med i 1 minut.
  3. Tilføj det stegte kød, soya, østerssauce, hoisin sauce, fiskesauce og vand. Bland majsstivelse sammen med 2 spsk. vand og rør det i retten. Lad det simre 1 minut og smag retten til.
  4. Server retten med enten almindelige ris, grove ris eller blomkålsris