Græske frikadeller med tzatziki, pommes og græsk salat

         Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En super lækker græskinspireret ret bestående af kyllingefrikadeller med blandt andet feta, soltørret tomater, løg og hvidløg. Til dellerne serverede jeg en græsk salat, ovnbagte kartofler med rosmarin samt en skøn tzatziki. Normalt ville jeg mener, at man til græske frikadeller bruger hakket oksekød, men jeg valgte i stedet at bruge hakket kylling, hvilket jeg faktisk bruger i mange af mine retter - specielt fordi der er en del færre kalorier i kyllingekød end der er i oksekød. Frikadellerne, ja hele retten, smager skønt og kan laves på omkring 45 minutter, som det tager at tilberede kartoflerne. OPSKRIFT Ingredienser Frikadeller 400g hakket kyllingekød 1 rødløg 2 fed hvidløg 30g soltørret tomater 30g feta 1 håndfuld frisk persille Salt og peber   Tzatziki 200g græsk yoghurt, creme fraiche eller fromage fraiche 1/2 agurk 1 fed hvidløg 0,5 tsk. paprika 1 tsk. salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave de græske frikadeller ved at fintsnit persille, soltørret tomater og feta. Riv rødløg og hvidløg og bland det hele sammen med kød, salt og peber.
  2. Lad farsen hvile 20 minutter. Form til små deller og steg dem i lidt olie. Sørg for de får farve på alle sider.
  3. Mens dellerne steger, kan I lave tzatziki. Riv agurk og hvidløg og kom hvidløg i en skål. Kom lidt salt på det revet agurk og lad det stå og trække 5 minutter. Dræn vandet fra agurken med hænderne og kom det i skålen til det revet hvidløg.
  4. Kom græsk yoghurt (eller hvad I foretrækker) i skålen til agurk og hvidløg og smag til med salt, peber og paprika. Eventuelt lidt chili.
  5. Server de stegte frikadeller med tzatzikien og eventuelt lidt ovnbagte kartofler, en græsk salat og måske et stykke brød. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling