Lakseroulade

img_6760 Den her roulade med laks, smøreost og dild er yderst nem at lave og den kan tilmed holde sig på køle i flere dage. Man kan altså lave rouladen dagen før den som udgangspunkt skal serveres. Den kan fungere både som hovedret, men også som en forret, hvor man udover rouladen kan servere lidt salat, brød og evt. til dressing til, hvis man lyster det. Opskrift Spinatdej 3 æg 250g spinat 1 spsk. Husk Salt og peber.
  1. Den friske spinat dampes i ca 10 sekunder, tages op og dryppes af på et stykke køkkenrulle.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Adskil hvider og blommer fra hinanden.
  4. Blommerne blandes sammen med den dampet spinat, salt, peber og Husk.
  5. Hviderne piskes stive og blandes sammen med resten.
  6. Dejen Hældes ud på en bageplade og bages i 10 minutter.
  7. Læg dejen på en rist og lade den køle af, det tager ikke mere end 15 minutter.
Imens spinatrullen køles af, laver man ostecremen. Ostecreme 150g Philadelphia light 1 bund frisk dild 1 tsk. tørret dild Salt, peber og citronsaft
  1. Philadelphia blandes op med den finthakket dild, peber, citronsaft og salt.
Osten fordeles på den afkølet spinatdej og ca. 130g laks tilføjes. Rullen rulles godt sammen, pakkes ind og stilles på køl gerne natten over. Inden serveringen tages den ud af køleskabet og skæres i passende størrelser.