Græsk farsbrød med salat og tzatziki

Her kommer en græsk-inspireret aftensmad bestående af græskfarsbrød med feta, en græsk salat og en tzatziki. Der manglede bare lidt fladbrød eller lignende så var den der. Retten tager omtrent en lille time at bikse sammen, men en stor del af retten klare sig selv i ovnen. Så det er bare lige salaten og dressingen som hurtig skal laves. Jeg har valgt at fylde mit farsbrød med frisk rosmarin og feta, men hvis det skal være rigtig græsk, så er det en god ide at tilføje lidt oliven, hvis I altså kan lide det. Jeg bryder mig ikke om oliven, så jeg har undladt det. OPSKRIFT 3-4 personer Ingredienser Farsbrød 400g hakket kalv og flæsk 1 løg 2 fed hvidløg 2 spsk. frisk hakket rosmarin 30 g salatost eller feta 1 æg 20g havregryn   Tilbehør 8 kartofler 4 gulerødder 6 jordskokker Frisk rosmarin 1 peberfrugt 8-10 cherrytomater 1 rødløg 30 g salatost eller feta 1 agurk 1 fed 200g græsk yoghurt 2 tsk. god olie   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave farsbrød ved at rive løg og hvidløg på et rivejern og bland det sammen med kød, feta, æg, havregryn. Smag til med salt, peber og lidt hakket rosmarin.
  2. Farsen røres godt sammen og kommes i et fad. Kartofler, jordskokker og gulerødder skæres i store stykker og kommes i fadet sammen med farsen. Hæld lidt olie, salt og frisk rosmarin over grøntsagerne og kom hele fadet i en 200 grader forvarm ovn i 40 minutter.
  3. Halvdelen af agurken rives på et rivejern sammen med 1 fed hvidløg og røres sammen med den græske yoghurt. Smag til med 1 spsk. god olie, salt og peber og lad den stå og trække, indtil I skal spise.
  4. Peberfrugten skæres i tern, agurken i halve skiver, cherrytomaterne halveres og rødløget skæres i tynde skiver. Det hele kommes i en skål sammen med feta og lidt god olie.