Bønnedip med bagt peberfrugt og hvidløg

Her kommer opskriften på en nem og lækker dip - Bønnedip! Den kan bruges til virkelig meget, både som tilbehør til aftensmaden, den kan smøres på knækbrød eller på boller eller den kan bruges til at dyppe grøntsagsstave i.

DIP MED BØNNER OG BAGTE GRØNTSAGER

Dippen er hovedsageligt lavet på hvidebønner og smagt til med bagte peberfrugter og hvidløg, hvilket smager helt fantastisk. Enten kan I grille jeres peberfrugter og hvidløg på en grill, men det er faktisk nemmere at komme det hele på en bradepande og smide det i ovnen på grill, så klarer det sig selv i 20 minutters tid. Bryder I jer ikke om hvidløg kan det sagtens udlades. I kan også sagtens droppe at grille hvidløget og i stedet komme det i råt - så skal I bare ikke bruge så meget. Der ligger i forvejen en opskrift på bønnedip med persille og hvidløg. OPSKRIFT Ingredienser 1 dåse hvide bønner 1,5 spsk. light flødeost 2 spsk. fromage fraiche Saften fra en halv citron 2 grillet peberfrugt 4 fed hvidløg 1 tsk. koldpresset olie 1 tsk. paprika Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at stikke kniven i jeres peberfrugter (5-6 stik til hver). Placer dem på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløg og gril dem i ovnen på 270 grader i 20 minutter. Eller smid dem på grillen.
  2. Kom de grillet grøntsager i en skål, kom film over og lad dem stå 10 minutter. Derefter kan I nem fjerne den sorte skal. Lad dem efterfølgende køle helt af.
  3. Bønnerne vaskes og hældes i en blender, hvor de blendes rigtig godt sammen.
  4. Kom peberfrugter, hvidløg, flødeost, citronsaft, fromage fraiche, olie, paprika samt salt og peber og blend til en homogen masse.
  5. Dippen smages til og serveres. Velbekomme.