Stegte jordskokker og gulerødder med sesamfrø

Dette lækre tilbehør fik jeg serveret første gang til nytår, og siden har jeg lavet det et utal af gange. Jeg er virkelig blevet afhængige af dem, for det smager sååå godt. Det er jordskokker og gulerødder som er stegt på en pande i lidt olie med lidt sesamfrø. Dette tilbehør kan man servere til alverden ting. Jeg har spist det sammen med en hakkebøf, grillet kylling og i en salat. Det fungere rigtig godt som 'erstatning' for pommes, hvis man altså ønsker en erstatning for det, ellers kan det fungerer som supplering. Hvis jordskokker er en 'ny' grøntsag for nogen af jer, så lad jer endelig ikke skræmme, heller ikke selvom de måske ikke er specielt kønne og ser knap så indbydelse ud, for det er virkelig en fantastisk grøntsag. OG lad for gud skyld vær med at skrælle dem det er ikke nødvendigt, I skal bare skylle dem grundigt. Jeg vil lige fortælle, at de sagtens kan spises kolde. Jeg har flere gange spist det til frokost den efterfølgende dag og de smager stadig lækkert. OPSKRIFT 2 personer Ingredienser 8 store jordskokker 4 gulerødder 2 spsk. sesamfrø 1 spsk. olie Salt   Fremgangsmåde
  1. Rens og skær gulerødder og jordskokker i ringe af ca. 1 centimeter.
  2. Varm en pande op med olie, hvis I har en god sesamolie stående så brug gerne den. Kom gulerødder og jordskokker på panden sammen med lidt salt. Lad dem stege ved middelvarme i 15 minutter. Husk at vende grøntsagerne ofte, så de ikke brænder på.
  3. Efter de 15 minutter hælder I sesamfrø på panden og lader det hele stege yderligere 5 minutter. Smag dem til med salt.