Frikadeller og kold kartoffelsalat

En rigtig dansk klassiker: Frikadeller og kold kartoffelsalat! Dette er da virkelig en klassiker fra det danske mormor køkken, som stadig holder og jeg synes det er vigtigt, at vi holder liv i de gode gamle danske retter. Denne ret er jeg vokset op med og har virkelig fået serveret den utrolig mange gange som barn, så efter en del års pause, har jeg her lavet min egen opskrift, som kraftigt er inspireret af min mors, dog med et par justeringer. Jeg har samtidig reduceret lidt i fedtet. Både frikadellerne og kartoffelsalaten er meget lig klassikeren. Jeg har ikke tilføjet store mængder grøntsager hverken i salaten eller i frikadellerne, en lille smule, men langtfra meget. OPSKRIFT 3 personer Ingredienser 400g hakket kalv- og flæskekød 3-7% 1 æg 20g havregryn 2 løg 8 kartofler 150g blomkål 2 forårsløg 1 lille fed hvidløg 2 spsk. creme fraise 5 % 3 spsk. fromage fraise 1 tsk. citronsaft Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge kartoflerne. Kom kartofler i en gryde med vand og lidt salt, lad dem koge ca. 20 minutter og lad dem efterfølgende køle helt af.
  2. Kom det hakket fars i en skål, riv det ene løg og kom det i farsen sammen med havregryn og æg samt lidt salt og peber. Sørg for at røre farsen rigtig godt sammen, I kan sagtens røre farsen på en køkkenmaskine, men håndkraft fungerer også godt. Stil farsen på køl en halv times tid.
  3. Varm en pande op med lidt olie, form frikadellerne med en spiseske og kom dem på den varme pande. Steg frikadellerne i ca. 12-13 minutter og vend dem undervejs så de får farve på alle siderne (ikke kun på 2 af siderne, det er altså no-go).
  4. Mens dellerne steger, kan I gå i gang med kartoffelsalaten. I en skål kommes creme fraise, fromage frise, 1 revet løg og revet hvidløg samt finthakket forårsløg. Det hele smages til med citronsaft, salt og peber. Skær det friske blomkål i små buketter og kartoflerne i tern og kom det i skålen med dressingen. Rør det hele godt rundt og spis når frikadellerne er stegt færdig. Velbekomme.